Andropenis

Mitä Sinun Tulisi Tietää Hallita Maine

Hyvän yrityksen maineen hallinta on tärkeä osa kasvavaa liiketoimintaa. Liiketoiminta maailma on erittäin kilpailukykyinen. Jos yritys saa huonoa mainetta, asiakas voi helposti mennä joku muu. Yritys voi menettää liiketoimintaa pysyvästi, kun se tapahtuu. Lue seuraava artikkeli oppia, miten voit hallita yrityksen mainetta tehokkaasti.

Ennen kuin laitat liian paljon vaivaa maineenhallinta verkossa, tarkista, kuinka paljon tarvitset, jos mitään. Etsiä yrityksesi Google ja Bing. Negatiiviset tulokset tulevat? Tee verkkosivustoja ja blogeja yrityksesi toimii vain näkyä muutaman osumia tai ei ollenkaan? Vastaamalla kyllä joko kysymys tarkoittaa, että sinulla on töitä.

Pitää varovainen silmällä yrityksesi maine, kokeile asettaa hälytys-järjestelmä. Tämä on päivittäinen saamasi sähköpostiviestin, jonka avulla voit tietää, kun yrityksesi on mainittu verkossa. Ne maksavat rahaa ja ota aikaa perustaa, mutta he voivat antaa sinulle paljon hyödyllisiä tietoja.

Jos käytät sosiaalisen median sivustoja, sinun täytyy olla mahdollisuus seurata menestystä kunkin postitse. On olemassa useita ohjelmia saatavilla verkossa, joiden avulla voit seurata mainitsee oman liiketoiminnan. Nämä ohjelmat tulee myös ilmoittaa, kun käyttäjä jakaa viestisi hänen ystävät ja perheenjäsenet.

Voit seurata yrityksesi mainetta tekemällä online-haut yrityksesi. Tämä voi antaa sinulle käsityksen siitä, mitä ihmiset näkevät, kun he etsiä sinua. Varmista, että olet kiinnittää erityistä huomiota sekä web tuloksia ja kuvaa tulokset. Kuvat näyttää, mitä grafiikka on sidottu yrityksen verkossa.

Yksi hyvä tapa parantaa mainetta oman yhtiö pyytää asiakkaita, jotka ovat tyytyväisiä oman palvelun tai tuotteen lähettää myönteisiä arvioita oman blogin tai verkkosivuilla. Voit myös pyytää heitä sanoa jotain mukavaa noin yrityksesi sivustot, kuten Linkedin, Google Places, tai Yelp.

Viljellä ammatillinen sävy teidän sosiaalisen median tilejä tekee suuri ero siinä, miten sinut koetaan. Nämä sivut edustavat kuka olet, joten on tärkeää, että kukaan ei ole antanut mahdollisuutta nähdä heitä kielteisessä valossa. Vaikka se on hyvä olla jonkin verran henkilökohtainen, joten et näytä robotti, et halua mennä liian pitkälle asioita.

Säilyttää hyvä maine, sinun täytyy oppia kun pitäisi vastata. Jos negatiivinen arvostelu yrityksesi ponnahtaa ylös, sinun täytyy tietää, mitä tehdä. Jos valitus on oikeutettu, yritä vastata yksityisesti ja julkisesti. Kokeile tarjoamalla ratkaisuja, kuten palautusta. Yritä välttää tulossa vihainen tai soittamalla arvostelu väärennös, koska se voi tehdä sinulle pahaa.

Kokeile Google-hakuja itse nähdä, millaista tietoa tulee jopa noin sinua. Jos on paljon negatiivista palautetta, voit käyttää tätä paremmin itse. Siinä tapauksessa, että huomaat poikkeamia, sinun pitäisi tehdä parhaansa niiden korjaamiseksi. Et halua mitään väärää tietoa vahingoittaa mainetta.

Varo, mitä sanot. Tämä koskee sekä online-ja offline vuorovaikutus. Välttää kaikki keskustelut laitonta toimintaa tai tehdä halventavia kommentteja. Haluat myös välttää itsesi ja yrityksesi sidottu kuvia, jotka ovat nimenomaisesti tai sopimatonta. Myös yrittää välttää tekemästä tai sanomasta mitään negatiivista, että on asemalla. Potentiaaliset sijoittajat ja asiakkaat voivat nähdä nämä asiat sellaisina kuin punaiset liput.

Ammattilainen, kun lähettämistä sosiaalisen median sivustoja. Vältä Internet ammattikieltä ja slangia, kuten LOL, YW tai TY. Olla ammatillinen kaikkina aikoina. Vastata kommentteja aivan kuin sinulla olisi teidän asiakkaita kasvotusten kokoukseen. Käytä asianmukaista englanti ja oikolukea kaikki vastaukset ennen niiden lähettämistä.

Jos olet törmännyt negatiivinen kommentti tai arvostelu yrityksesi, älä sivuuttaa sitä. Post vastaus ja se puolustaa asemaansa. Joskus ihmiset, jotka lähettää negatiivisia kommentteja vain kertoa tarinan toinen puoli. Se on jopa voit läsnä teidän puolella, jotta lukijat saavat kattavamman kuvan.

Jos saat negatiivista palautetta täällä ja siellä, sinun pitäisi poistaa se. Useimmat yritykset ovat tyytymättömiä asiakkaita aina silloin tällöin. Jos sinulla on vain myönteisiä arvosteluja kaikkialla, ihmiset alkavat ihmetellä, jos olet tekemässä asioita, tehdä itse näyttää paremmalta kuin olet.

Sosiaalinen media voi joskus tuntua kuin se karkaa käsistä, jos et ole etsimässä. Se voi räjähtää hyvällä tavalla, mutta väärin ihmiset voivat saada vääriä asioita tai laittaa jotain, joka tekee sinut näyttämään huonolta. Niin, et halua vapauksia sosiaalinen media osoittaa yrityksesi.

Varmista, että olet tyytyväinen valituksia. Asiakkaat voivat halutessaan jätä huonoja arvosteluja, koska ei anteeksipyyntöjä tai follow-up kysymyksiä. Kokeile myös valituksen muodossa, joka on erittäin näkyvä ja helppo käyttää sivustossasi. Vastata niihin kaikkiin. He tietävät, että olet kuullut niitä ja että olet tekemisissä kysymyksiä. Tämä voi auttaa sinua vähentää tai poistaa kielteisiä arvioita.

Yritä seurata asiakkaiden kanssa pian sen jälkeen, kun he tekevät ostoksia. Tämä on todennäköisempää, että he ilmaisevat huolensa kanssa mieluummin kuin jakaa niitä kaikkialla Internetissä. Voit käyttävät tätä kuin mahdollisuus ratkaista ongelman ennen kuin se karkaa käsistä.

Yrityskuvaa on arvokas voimavara. Kun yrityksesi on hyvä maine, ihmiset suosittelevat sinua ystävilleen ja perheelleen. Sinun asiakaskunta kasvaa, ja teidän yritys voi tulla kannattavampaa. Siksi, viettää aikaa oppia hyvä maineen hallinta. Se tekee yrityksesi kannattavampaa.