Kondomi Peniksessä

Vaikeuksia Johtava Joukkue? Nämä Vinkit Voivat Auttaa!

Parantaa teidän johtamistaitoja nyt auttaa sinua paremmin onnistunut kaikilla osa-alueilla oman henkilökohtaisen ja ammatillisen elämän. On olemassa useita eri ominaisuuksia, jotka tekevät henkilö tehokas johtaja. Tässä artikkelissa kerrotaan, nämä luonteenpiirteitä ja tarjoaa hyödyllisiä neuvoja kehittää synnynnäinen johtajuus potentiaalia.

Rehellisyys on avain on hyvä johtaja. Johtajan tulisi aina johtaa ryhmän jäsenten myönteiseen suuntaan. Ihmiset huomaavat sinun rehellisesti ja kunnioittaa sitä. Kun ne olet johtava oppia, miten tärkeää rehellisyys on sinun, se auttaa kasvattaa rehellisyyttä niitä niin hyvin.

Kun kokouksiin, toimivat kuten olet tyhmä ja en tiedä mitään. Et ole todella tyhmä, tietenkin, mutta käyttöön tämä ajattelutapa tekee sinulle enemmän todennäköisesti hyväksyä input muita ihmisiä, jotka voivat todella tietää enemmän kuin sinä. Ylimielisyys on ollut tuhoon monet yritysjohtajat, kun kaikki.

Hyvä johtaja tai esimies, menee ulos hänen tapa tutustua työntekijää paremmin. Ei ole kyse vain työhön liittyviä aiheita, mutta niiden ulkopuolella toimintaa, perheen ja etuja. Työntekijät arvostavat sitä, kun heidän johtajat tunnustavat heille tavoilla, jotka eivät liity työhön. Tämä tekee suhteesta hieman enemmän henkilökohtaista.

Jos olet tuomassa uutta liiketoimintaa prosessi, kouluttaa työntekijöitä tehokkaasti. Että uuden liiketoiminnan prosessi voisi näyttää kaikki kiiltävä paperilla, mutta jos alaistensa saada riittävästi, tai vielä pahempaa, ei koulutusta, se väistämättä maksaa rahaa tiellä. On olemassa tapoja tehdä koulutusta suhteellisen kivuttomasti, joten tee tutkimusta.

Kun yrittää olla hyvä johtaja, se on tärkeää olla rehellinen tilanteesta. Jos jokin ei toimi ulos niin kuin suunniteltu, anna joukkue tietää. Jos sinun täytyy muuttaa jotain, kertoa heille. Joukkue tarvitsee tietää, mitä on tekeillä, onko se hyvä uutinen tai huono.

Pidä pää kylmänä, jopa hulluin tilanteita. Jos työntekijät nähdään paniikissa, he luulevat, että se on aika paniikkiin. Jos he näkevät sinut huokuu voimaa, niin he tuntevat varma oman kyky tehdä oikeita päätöksiä sekä yhtiön ja niitä. Muista, että käsitys on kaikki kaikessa. Vaikka jos sinusta tuntuu, päinvastoin, näyttää voimaa ja luottamusta.

Hyvä johtaja ei vain tarkoita, että voit johtaa muita. Sinun on myös osattava johtaa itseäsi. Johtava itseäsi pysyä motivoituneita ja keskittynyt voivat myös toimia hyvänä esimerkkinä muille. Tehdä työtä tulla toimiva osa organisaatiota eikä vain delegoi tehtäviä muille.

Pidä huolta itsestäsi. Kun olet johtaja, se voi olla hyvin helppo menettää itsesi. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että et aio olla paljon hyötyä jos et koskaan nuku eikä koskaan syödä. Varmista, että olet hoitaa itseäsi, jotta voit paras hoito niille, olet johtava.

Palkita hyvää työtä. Se voi olla houkuttelevaa olla orja bottom line, mutta sinun on hämmästynyt, mitä muutaman palkintoja voi auttaa tuottavuutta. Nämä palkinnot ei tarvitse olla iso. Leivos aamiainen tai lahjakortteja tiimi toimi melko hyvin. Ele osoittaa, että välität, ja hyviä johtajia todella.

Kuten johtaja, se on tarpeen säilyttää optimistinen asenne työpaikalla. Näytetään luottamuksen puute ja epäilyt joukkueen onnistumisen mahdollisuuksia ei ole tapa motivoida joukkue. Et voi odottaa saavansa parhaansa, jos he tuntevat, että he ovat tuomittuja epäonnistumaan.

Rakenna pelata aikaa osaksi työaikaa. Ei jokainen hetki on täynnä tuottavuutta. Älykäs johtaminen on löytää tapoja, joilla työntekijät päästää irti joskus. Se voi olla ulkouima-toimintaa tai sisäuima-peli huone, tai jotain aivan muuta. Näet, että työntekijät reagoivat positiivisesti.

Älä epäröi tunnistaa ihmisiä heidän saavutuksistaan. Se on helppo unohtaa kiittää ihmisiä siitä, mitä he tekevät, varsinkin työympäristössä, jossa kaikki liikkuu nopeasti. Varmista, että olet etsiä syitä kiittää ihmisiä heidän hyvää työtä, sen sijaan, että yksinkertaisesti tullut tuomitsemaan heitä, kun he tekevät virheitä. Tämä kannustaa uskollisuus, ja löydät sinun on helpompi johtaa, kun ne johtavat ovat uskollisia.

Rehellinen ja eettinen roolimallina työntekijöille. Rehellisyys työntekijöiden kanssa on paras tapa rakentaa luottamusta. Varmista, että työntekijät ymmärtävät eettisiä odotuksia sinulla on niitä. Enemmän kuin, että aina käyttäytyä eettisesti kestävällä tavalla itse. Jos työntekijät tarkkailla käyttäytyy epärehellisesti, he tekevät niin.

Kuten johtaja, se on sinun vastuu tunnistaa tehokkaimpia työntekijöitä ja varmistaa, että yhtiö säilyttää heidän arvokkaita kykyjä. Etsiä tapoja palkita niiden suorituskykyä. Tämä voi olla muodoltaan lisäkorvausta, bonus, erityistä tunnustusta tai lisää vapautta tai velvollisuuksia päivittäisessä työssään.

Yritä olla enemmän luottavainen ja vilpitön, jos olet tekemisissä asiakkaiden kanssa, asiakkaille ja työntekijöille. Vain älä sekoita luottamusta ja ylimielisyyttä. Kukaan ei luota ylimielisyyttä. Vilpitön on hyvä tapa rakentaa luottamusta sinun ja tiimisi. Toisaalta, epärehellisyys tuhoaa rakennelma johtajuutta, joten olla varma, olla rehellinen ja vilpitön.

Pysyä keskittyneenä, johdonmukainen ja nöyrä, kun työskentelet muiden kanssa. Pysyä keskittyneenä teidän visio auttaa pitämään motivaation korkealla. Ole johdonmukainen tekosi ja sanat, varsinkin kun on kyse työntekijöiden kanssa. Johdonmukaisuus ansaitset kunnioitusta, koska kaikki tietävät, mitä heiltä odotetaan. On nöyrä tekee sinulle enemmän lähestyttävissä ja avaa keskusteluyhteys työntekijöiden kanssa.

Tulla tehokas johtaja avulla voit ottaa vastuun elämästäsi, töissä ja kotona. Monet asiantuntijat ennen kuin olet oppinut taidetta johtajuutta, ja voit oppia heidän vinkkejä ja tekniikoita. Soveltamalla tietoa olet oppinut täällä voi auttaa sinua kehittyä ihailtu johtaja.