Kondomin Koko

Vinkkejä Välttää Monet mobiilimarkkinoinnin Huijauksia

Mobile markkinointi on yksi uusin ja suurin menetelmiä mainonta varten liiketoiminnan monta erilaista. Jos se on tehty oikein, se voi todella lisätä liikennettä verkkosivuilla tai asiakkaiden määrä myymälässä. Käytä seuraavia vinkkejä, joiden avulla voit sisällyttää mobiilimarkkinoinnin osaksi oman markkinoinnin suunnitelma.

Lisää kiire tai arvo teidän mobiili markkinointi kampanjan pyrkimyksiä. Useimmissa tapauksissa asiakkaat seuraavat mobiili linkki tai mainos odottaa saada tietoa nopeasti ja lyhyesti, segmentteihin. Pikemminkin kuin yrittää laittaa suuri määrä sisältöä tai tietoa kautta mobiili kanava, keskittyä lyhyinä tarkoituksena on tarjota asiakkaille tarpeeksi tietoa pique heidän korot.

Kun suorittaa mobile markkinointi on tärkeää tarjota todellista lisäarvoa asiakkaille. Mobiililaitteet ovat tärkeä osa elämäämme tänään. Jos lähetät tekstiviestin, sen täytyy olla merkityksellistä ja mielekästä vastaanottajalle. Älä lähetä opiskelija $5000 levy illallinen kutsun, $10 kuponki osoittautuu paljon enemmän arvokasta.

Muista, että tekstiviestit pitäisi käyttää, jotta säilyttää asiakkaille. Asiakkaille, jotka jo ostavat ovat yleensä halukkaampia saada suoraa viestit kuin uusia. Käytä tätä sinun eduksesi tarjoamalla erityisiä tarjouksia nykyisille asiakkaille. He tuntevat erityistä saamasta ylimääräistä huomiota.

Saada koulutusta. Monet myyjät todella tarjoavat koulutusohjelmia, miten turvallisesti ja oikein ajaa mobiili markkinointi kampanja. Nämä ihmiset opettaa sinulle kaiken siitä, miten usein lähettää tarjouksia ja viestejä, asetusten sinun täytyy seurata, kun ohjelma on käynnissä. Hyödyntää tätä.

Tarjota parempaa arvo teidän mobiili asiakkaita luomalla oma opt-in-tietokanta vaihtoehto heille. Tämän avulla voit tarjota asiakkaillesi paljon parempi arvo ja hieno kokemus samanaikaisesti antaa paljon isompi bang for your buck. Se on win-win-tilanne täällä.

Mobile markkinointi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tarjota laajan valikoiman alennuksia ja muita tietoja yrityksesi, joten sinun tulisi käyttää tätä muotoa, kun haluat varmistaa, että olet aina antaa hyviä tarjouksia. Asiakkaat täytyy tuntea erityistä, joten varmista, että olet lähettää ne tietoa alennuksia ja muita erikoisuuksia.

Sinun pitäisi työskennellä kovasti luoda erilaisia tarjouksia, jotta houkutella asiakkaita tahansa mobiili-markkinointi kampanja. Älä ole huolissasi menettää rahaa täällä. Asiakasta houkutellaan kaksi-fer voi olla houkutellut muuten, ja sinun lopulta hyötyy enemmän läpi tarjouksia.

Älä lähettää tekstiviestin ilmoituksia tai viestejä aikaisin aamulla tai myöhään illalla tuntia. Ei ole väliä kuinka uskollinen asiakas on, tai miten jännittävä promo, he eivät ole onnellisia siitä, vastaanottaa teksti pariton tunti.

Jos olet ajatellut laajentaa eri markkinoilla eri tuotteen, varmista, että olet aloittaa tätä työtä normaalisti ennen kuin voit haarautua mobiili markkinointi. Se tulee olemaan hyvin vaikea vetää ihmisiä sisään mobile world uuden tuotteen, niin mene sen kanssa, mitä olet täällä ja vain toista prosessi.

Yrittää rajoittaa määrä tarjoaa sinulle lähetetään matkapuhelimella markkinointikampanja. Se voi olla hieman tylsiä, voit istua siellä ja keksiä niin monta hälytys viestit ja call-to-action linjat lähettää, ja se voi olla todella ärsyttävää, että ihmiset saavat niitä. Pidä viestit vähintään ellet todella on jotain sanottavaa.

Ottaa vinkkejä, että olet oppinut tämän artikkelin ja soveltaa niitä oman markkinoinnin suunnitelma. Yrityksesi on varmasti hyötyä aikaa ja energiaa, että olet laittaa osaksi mobiili markkinointi kampanja. Pidä suunnitelmasi ja olet varma nähdä tuloksia olet etsivät.