Liukkarit

Sosiaalinen Media Markkinointi: Ottaa Meidän Neuvoja Käännä Se Ympäri

Useimmat ihmiset ovat hyvin tuttuja sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja. Useimmat yritysten omistajat eivät ole alkaneet käyttää näitä sivustoja keinona lisätä myyntiä. Alla on joitakin hyödyllisiä neuvoja, joiden avulla saat alkoi käyttää sosiaalista mediaa paremmin yrityksesi.

Ymmärtää käsitteen keskusteluun. Kun asiakas antaa palautetta, ovi kohti keskustelu on avattu ja monet yritykset epäonnistuvat tunnustamaan tämän. Vastata uudella tavalla keskustelua asiakkaiden kanssa. Niin kauan kuin olet intohimoisesti mielipiteensä, voit käyttää asiakkaille parantaa yrityksesi.

Rauhoitu, se on vain online-keskustelun. Sähköpostia käytetään pelästyttää housut pois yritykset, jotka eivät ymmärrä, hyvä, paha, ja ruma koko asia. Nyt se on go-to viestintäkanava. Sosiaalinen media on uusi kanava, ja kaikki sinun tarvitsee tehdä, on istua alas ja puhua asiakkaille. Se on mitä he haluavat ja mitä tarvitset.

Päättää, jos suhde asiakkaisiin on mitä haluat. Ajaa myynti sivustosi yksinkertaisia mainosviestejä toimitetaan sosiaalisen median kautta. Sanomalla “Hei” on hyvä tapa aloittaa suhde asiakkaisiin. Voit johtaa oman asiakkaita siellä.

Hyödynnä sosiaalisen median luomaan käyttäjäystävällinen ilmapiiri. Sinun tärkein verkkosivuilla on tärkein, tietenkin, mutta se on mahdollista perustaa Facebook-kaupan, joka voidaan vieraili mistä tahansa postitse tilillesi. Monet Facebook-käyttäjät viettävät tuntia aikaa selata muiden sivuja käymättä koskaan toisen sivuston. Hyödyntää tätä antamalla heille mahdollisuus tehdä ostoksia läpi oman Facebook-sivun. Todellinen Facebook harrastajat rakastavat pysyä palvelun aina kun se on mahdollista; näin he voivat holhota tallentaa poistumatta Facebook ja menossa oman verkkosivusto.

Auttaa asiakkaita avulla voit levittää sisältöä, varmista, että blogikirjoituksia on oikea painikkeita saada helposti jakaa. Voit lisätä Facebook Tykkää ja Jaa painikkeet, sekä Liittyy kyky jakaa ja Retweet-painiketta Twitter-käyttäjät. Kun sinulla on kiinnostavaa sisältöä säännöllisesti seuraajia kuin he levittää sitä ympäri internet, toivottavasti piirustus enemmän seuraajia.

Ole valmis tekemään virheitä sosiaalisen median markkinoinnin. Virheitä tapahtuu, ja sinun täytyy tarkastella virheitä voit tehdä niin oppimisen kokemuksia. Siellä voi olla viesti, joka loukkaa joitakin niche ryhmä, tai kirjoitusvirhe, että vajat kielteisesti yrityksesi. Käsitellä virheitä ammattimaisesti ja nopeasti ja oppia niistä.

Lisää linkki Facebook-sivun tai “like” – painiketta Facebook syötteen blogiisi tai verkkosivuilla. Voit helposti löytää HTML-koodit nämä asetukset Facebook-profiili. Tämä mahdollistaa kävijöitä “like” sivusi ja tilata viestit tarvitsematta etsiä sinut ylös Facebook.

Oppimisen miten puhua asiakkaille ja tunkeutumalla kanaviin, jossa ne sijaitsevat, on kriittinen menestykseen sosiaalisen median markkinointikampanja. Sosiaalinen media on pohjimmiltaan vain joukko online-keskustelut, ja toinen tapa, jolla ihmiset ovat yhteydessä. Oppimalla miten puhua asiakkaille, voit saada pääsyn niiden kanavat ja menestyä sosiaalisessa mediassa.

Sinun tulisi aina vastata kommentteja tai kysymyksiä lähetetty sivustoja. Varmista, että kirjaudut sisään kaksi kertaa päivässä, ja lukea viestejä ja ilmoituksia. Voit myös saada sähköposteja tahansa saat ilmoituksen, jos haluat. Älä unohda, että vasteen tulee olla yleisön nähtävissä.

Älä odota noin, kun kilpailijat napata teidän mahdollisille asiakkaille. Käyttää, mitä olet oppinut täällä kehittää hyvä strategia sosiaalisen median markkinointi. Läpi sosiaalisen median sivustoja voit kasvattaa yleisöä, lisätä liikennettä sivustoja ja verkon muiden kanssa.