Miehen Siitin

Hyviä Neuvoja Paremmin Oman Maineen Hallinta

On yrityksellesi tärkeää? Se olisi tärkeää, ei vain sinä, mutta asiakkaillesi ja asiakkaille, liian. Se tarkoittaa, että voit hallita maine on elintärkeä. Lue saada joitakin hyödyllisiä vinkkejä hallita mainetta.

Auttaa lisätä online läsnäolo harkita sosiaalisen median. Sivustoja, kuten Facebook, Twitter ja LinkedIn auttaa sinua rakentamaan liiketoimintaa läsnäolo sekä online-ja offline. Käyttää sosiaalista mediaa tehokkaasti, sinun täytyy post statukset säännöllisesti. Kun lähetät tiedot läpi sosiaalisen median sivustolla, käyttää avainsanoja, ja antaa lukijoille tietoa, jota he todella tarvitsevat.

Pitää varovainen silmällä yrityksesi maine, kokeile asettaa hälytys-järjestelmä. Tämä on päivittäinen saamasi sähköpostiviestin, jonka avulla voit tietää, kun yrityksesi on mainittu verkossa. Ne maksavat rahaa ja ota aikaa perustaa, mutta he voivat antaa sinulle paljon hyödyllisiä tietoja.

Ota aikaa ja miettiä tarkkaan ennen kuin vastaan mitään valituksia. Pitämällä viileä ja huolellisesti ajatella, miten voit vastata verkossa voi pitää mainetta. Ennen lähettämistä vastaus valitukseen, lue vastaus useita kertoja. Jos mahdollista, on työntekijä lue vastaus, jotta se on sopiva.

Jos olet haluavat parantaa online maine liiketoimintaa, aina työtä kohti optimoimalla sivustosi. Yksi tapa tehdä tämä on myös tärkeää etsiä lauseita. Se on normaalia, että tämä olisi yhtiön nimi. Iso hakukoneet, kuten Google, suosivat arvovaltaisuudesta. Kun olet katsella viranomainen, hakukoneet voi nostaa sivuston hakutuloksissa.

Kun puhut yleisön kanssa, varmista, että olet tehdä niin, puhekielen sävy. Ihmiset eivät pidä ajatuksesta, että yritysten omistajat aina puhuu heille markkinointi heidän mielessään. Kun haluat tehdä myyntiin, sinun ei pitäisi koskaan tehdä asiakkaan tuntuu, että tämä on sinun ainoa huoli.

Kokeile Google-hakuja itse nähdä, millaista tietoa tulee jopa noin sinua. Jos on paljon negatiivista palautetta, voit käyttää tätä paremmin itse. Siinä tapauksessa, että huomaat poikkeamia, sinun pitäisi tehdä parhaansa niiden korjaamiseksi. Et halua mitään väärää tietoa vahingoittaa mainetta.

Usein joitakin paikkoja asiakkaille. Jos tiedät, että sinulla on asiakkaita, jotka usein tiettyyn paikkaan, liittyä niihin. Kun olet, missä asiakkaasi ovat, voit sitten on mahdollisuus saada tuntemaan asiakkaasi paremmin, auttaa sinua antaa heille parempaa palvelua. Useimmat ihmiset ovat enemmän mukava näissä sosiaalisissa ympäristöissä, joten he todennäköisesti päästä sinua.

Kun olet julkisesti vastata palautetta, että jätetään asiakas, varmista käsitellä niitä nimen. Ihmiset haluavat tietää, että yritysten omistajat nähdä heidät yksilöinä eikä yhtenä osa hyvin suuri ryhmä. Käytä heidän nimiään antaa heille, mitä he haluavat.

Viimeinen asia, jonka haluat on, että ihmiset näyttävät yrityksesi verkossa ja he keksivät paljon tyhjä hakemisto listaukset. Jos huomaat, että listaus sivuston on epätäydellinen, sinun pitäisi tehdä mitä tarvitset, jotta muuttaa sitä. Sinun pitäisi myös kovasti työtä oikaisemisesta tahansa tietoa, joka on virheellinen.

Koskaan post fake arvosteluja ja kommentteja, että olisi laittaa yrityksesi myönteisessä valossa. Onko sinulla uskokaa tai älkää, useimmat asiakkaat tietävät, kun he ovat on huijattu, ja he menettävät luottamuksen sinulle ja yrityksellesi. Sen sijaan saamassa asiakkaat, saatat päätyä menettää niitä.

Kun olet vastata negatiivinen kommentti tai arvostelu yrityksesi, varmista, että käytät ammatillinen sävy kunnioittavalla tavalla. Sinun tehtäväsi on voittaa ihmiset puolellesi. Jos olet törmännyt kuulostava epäkunnioittava alkuperäinen juliste, saatat riski tehdä asiasta pahempi oman yrityksen.

Yritä seurata asiakkaiden kanssa pian sen jälkeen, kun he tekevät ostoksia. Tämä on todennäköisempää, että he ilmaisevat huolensa kanssa mieluummin kuin jakaa niitä kaikkialla Internetissä. Voit käyttävät tätä kuin mahdollisuus ratkaista ongelman ennen kuin se karkaa käsistä.

Harkita sponsoroi yhteisön tapahtuma yrityksen tasolla. Tämä on yksi tapa parantaa yrityksen mainetta. Lahjoittamalla rahaa ja aikaa arvoinen syy on aina vaikuttava. Doing tämä auttaa todella tehdä yrityksesi menestys.

Jos asiakas jättää huono tarkistaa, älä jätä negatiivinen vastaväite. Tämä vain tehdä sinusta törmännyt yhtä ylimielinen ja vaikea tulla toimeen. Kun sinun pitäisi osoite tahansa osien tarkastelu, jotka olivat perättömiä, sinun pitäisi tehdä se ei-taistelunhaluinen tavalla.

Jotain tietoturva-aukko on asiakastietokanta voi todella vahingoittaa yrityksen mainetta. Jos yritys kokenut tämän ongelman, älä yritä piilottaa sitä. Ilmoittaa asiakkaille heti ja vakuuttaa heille, että toimenpide parantaa turvallisuutta tietosi. Voit minimoida vahingoittaa yhtiön mainetta tämän lähestymistavan kanssa.

Seurata, miten voit käsitellä jokainen valitus, konflikti tai ongelma, joka tulee haluamallasi tavalla. Kirjoita tyyppi valituksen ja mihin toimiin otit ratkaisemaan ongelman. Ota huomioon, millaisia toimia toiminut ja mikä ei. Tämä auttaa sinua suunnitella tulevaisuutta niin, että voit ylläpitää teidän online maine helpommin.

Olet nyt hyvin tietoinen siitä, miten tärkeää sinun maine on yrityksen menestyksen kannalta. Tämä tarkoittaa, pitää maine kunnossa. Käytä meidän neuvoja parantaa mainetta, ja pitää se+ kaikkina aikoina.