Miten Saada Peniksestä Isompi

Parantaa Tai Korjata Maine Oman Liiketoiminta Kanssa Nämä Top Vinkkejä

Jos sinulla on minkäänlaista online läsnäolo, sinun täytyy olla huolissaan teidän maine Internetissä. Asioita ihmiset sanovat Net voi tehdä sinusta tai murtaa sinut, ovatko ne totta vai ei. Onneksi on olemassa joitakin varotoimia, joilla voit suojata itseäsi. Pidä käsittelyssä selvittää, mitä he ovat.

Varmistaa asiakkaidesi luottamusta, rehellisyyttä ja avoimuutta on avain. Älä poista tai yritä peitellä negatiivisia viestejä sivustosi. Tämä voi tehdä se näyttää asiakkaille, kuin jos olet välittämättä heidän huolensa tai että et yksinkertaisesti välitä niistä. Aina olla etukäteen noin mitään ongelmia yritys saattaa olla edessä.

Paras tapa hallita mainetta on yksinkertaisesti tarjota hyvä asiakaspalvelu kaikille, että voit käsitellä. Kun kaikki ovat onnellisia, he vain sanovat positiivisia asioita, tai juuri mitään. Word of mouth on tehokkain mainonnan, koska se on ilmainen ja pysäyttämätön. Varmista, että kukaan ei koskaan on syytä huono suun sinua ensimmäinen paikka.

Jos teet julkisen snafu, näyttää maailmalle, että olet kypsä ja pyytää anteeksi. Jokainen tekee virheitä, mutta se vaatii paljon, että henkilö tunnustaa, että. Jos ihmiset näkevät, että olet todella anteeksi vääryyksiä olet tehnyt, se on enemmän todennäköistä, että ne toimii sinulle tulevaisuudessa.

Kokeile Google-hakuja itse nähdä, millaista tietoa tulee jopa noin sinua. Jos on paljon negatiivista palautetta, voit käyttää tätä paremmin itse. Siinä tapauksessa, että huomaat poikkeamia, sinun pitäisi tehdä parhaansa niiden korjaamiseksi. Et halua mitään väärää tietoa vahingoittaa mainetta.

Kun olet julkisesti vastata palautetta, että jätetään asiakas, varmista käsitellä niitä nimen. Ihmiset haluavat tietää, että yritysten omistajat nähdä heidät yksilöinä eikä yhtenä osa hyvin suuri ryhmä. Käytä heidän nimiään antaa heille, mitä he haluavat.

Viimeinen asia, jonka haluat on, että ihmiset näyttävät yrityksesi verkossa ja he keksivät paljon tyhjä hakemisto listaukset. Jos huomaat, että listaus sivuston on epätäydellinen, sinun pitäisi tehdä mitä tarvitset, jotta muuttaa sitä. Sinun pitäisi myös kovasti työtä oikaisemisesta tahansa tietoa, joka on virheellinen.

On olemassa yhtiöitä, jotka ovat luotettu ja voi auttaa sinua maineen hallinta. Sinusta tulee käsittelyyn paljon tämä itse päivittäistä vuorovaikutusta, mutta nykypäivän maailmassa on monia yhteisvaikutuksia Internet ja sosiaalinen media, jota on seurattava, samoin kuin lehdistö. Ottaa ylimääräistä silmät voi tehdä suuren eron.

Kun yrityksesi laajenee, saat enemmän vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Tämä sinun täytyy käsitellä valituksia joskus, ja tämä on miksi sinun täytyy olla varma, että voit ottaa jokaisen asiakkaan valitus. Miten voit käsitellä asioita vaikuttaa suoraan, miten ihmiset näkevät sinut.

Varmista, että tiedät oikeutesi. Sinun ei tarvitse anna yrityksesi mainetta mennä alas, koska jatkuva fake arvostelija. Tutustu käyttöehdot ja politiikan jokaisen sivuston ja oppia, mitä sinun oikeusteitse. Tapauksissa, kunnianloukkauksesta, kunnianloukkausta, tai ilkivalta, sinun täytyy ehkä ottaa yhteyttä asianajajaan.

Sinun pitäisi katso kaikki paikkoja verkossa, jossa ihmiset voivat keskustella oman yrityksen. Sinun täytyy tutustu sivustoja että asiakkaat usein lähettää arvosteluja yrityksistä, jotka ovat oman teollisuuden. Varmista, että www-sivun linkkejä positiivisia tarinoita, mutta myös vastata nopeasti kielteisiä.

Tarkista hakutulokset usein. Google yrityksesi nimi joka kuukausi ja katsoa läpi koko sivuston. Varmistaa, ei ole negatiivisia kommentteja verkossa. Huomioi, jossa negatiiviset kommentit tulevat ja nähdä, jos siellä on kuvio alalla tyytymättömyyttä. Lieventää näitä kun tarvitaan.

Kun löydät negatiivinen sisältöä ja kommentteja sivustosi, sinun tulee ottaa yhteyttä henkilö, joka jättää tiedot. Yrittää työskennellä läpi ongelmia ne voivat olla ottaa mukaasi tai verkkosivuilla. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, jättää vastauksen, jossa selitetään, että olet yrittänyt ratkaista asiaa ilman menestystä. Säilyttää kohtelias sävy koko.

Seurata, miten voit käsitellä jokainen valitus, konflikti tai ongelma, joka tulee haluamallasi tavalla. Kirjoita tyyppi valituksen ja mihin toimiin otit ratkaisemaan ongelman. Ota huomioon, millaisia toimia toiminut ja mikä ei. Tämä auttaa sinua suunnitella tulevaisuutta niin, että voit ylläpitää teidän online maine helpommin.

Opi kaikki asiakkaat. Asiakkaat haluavat henkilökohtaista huomiota. Kuuntele niitä tapoja täydellinen yrityksesi lähestymistapa. Tämä todella auttaa yrityksen maine ja osoittaa, että olet tarjoavat loistavaa palvelua.

Varmista, että yritys näyttää asiakkaiden käytettävissä. On tärkeää saada asiakkaiden kommentteja ja kysymyksiä hoitaa todellinen henkilö, onko tämä on puhelimen tai Internetissä. Jos he eivät voi puhua jonkun kanssa, tämä ei tehdä niistä onnellinen.

Varmista, että olet säännöllisesti seurata sosiaalisen verkon tilit, ja pitää salasanat salassa. Mikään ei pilaa teidän hyvä maine nopeammin kuin virus huhuja ja syytöksiä. Olla varma, että joku tarkistaa kaikki kommentit, tweets, jne. jotka liittyvät yrityksesi säännöllisesti. Vastata ammattimaisesti ja nopeasti, ei väliä mitä luonne sisältöä.

Parempi mittari oman yrityksen maine, pitää silmällä kuin kilpailijat. Tarkistaa sivustot ja blogit muu sukulainen yrityksiä, ja nähdä, miten yrityksen toimenpiteet. Voit myös saada joitakin hyviä ideoita siitä, miten parantaa teidän tuotteet, asiakaspalvelu-ja pr – jotka kaikki ovat välttämättömiä teidän bottom line!

Nyt kun olet lukenut tämän artikkelin, voit nähdä, miksi online-maine on tärkeää. Älä anna mitä muut eivät vaikuta yrityksen menestyksen kannalta. Ottaa vaarin neuvoja olet juuri ollut annettu. Varmista, että verkossa maine pysyy hienotunteisuutta nyt ja tulevina vuosina.